Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи надається отримувачам мікрогрантів сприяння у доборі працівників в процесі реалізації проєктів?

Дата: 14.06.2023 16:18
Кількість переглядів: 64

Питання – відповіді

 

Чи надається отримувачам мікрогрантів сприяння у доборі працівників в процесі реалізації проєктів?

Фото без опису

Так, надається.

Нагадаємо, що в попередньому матеріалі з питань підтримки підприємництва, що розміщений  08 червня 2023 року на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook мова йшла про вжиття підрозділами Державної служби зайнятості спільних заходів з суб’єктами господарювання (які отримали мікрогрант) для добору працівників із числа зареєстрованих безробітних.

Такі суб’єкти мають створити певну кількість робочих місць та працевлаштувати на них осіб на строк не менш як 24 місяці протягом трирічного строку реалізації проекту. Цілком можливо, що протягом такого строку окремі працівники приймуть рішення про розірвання трудового договору. У такому разі суб’єкт господарювання протягом п’яти календарних днів після звільнення працівника повідомляє відповідну філію регіонального центру зайнятості про наявність або відсутність наміру комплектування ним робочого місця особами з числа зареєстрованих безробітних.

За наявності такого наміру у роботодавця та у разі відсутності протягом п’яти днів з дня отримання такого повідомлення у філії зареєстрованих безробітних, які можуть бути працевлаштовані, комплектування таких робочих місць здійснюється суб’єктом господарювання самостійно.

Вказане передбачено пунктом 20 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 (із змінами, у тому числі внесеними постановою від 19 травня 2023 року № 540).

З інформацією щодо добору працівників можливо ознайомитись на веб-сторінці Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/znayty-pracivnyka

Є питання щодо отримання мікрогрантів? Звертайтеся до відділу сприяння зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном  (0522) 32 17 68.

Крім того, обласний центр зайнятості має власний Telegram-канал, де є можливість отримати відповіді на питання сфери зайнятості https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь