Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

22 травня – пам’ятна дата для кожного українця.

Дата: 22.05.2024 11:45
Кількість переглядів: 83

“Минуть віки, і далекі нащадки дітей України побачать і пізнають, хто був Тарас Шевченко! Бажав ти, брате, жити у Каневі: от і живи до кінця світу. А ти, Україно! Побожно шануй наше місто, бо у нас попивають кістки Тараса Шевченка. Тут на одній з найвисших гір Дніпрових покоїтиметься прах його, і як на горі Голгофі, подібно хресту Господньому, стоятиме хрест, котрий буде видно і по той, і по сей бік вашого славного Дніпра”

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 

22 травня – пам’ятна дата для кожного українця. Це не лише день, коли ми віддаємо шану нашому Генієві, Пророку і духовному Батькові нації. Це день нашої національної гідності, символ опору тиранії й боротьби за незалежність України.  Тарас Григорович Шевченко – це постать, що долає час, творчість поета актуальнадля сучасників і, без сумніву, прийдешніх поколінь.  Фото без опису 

 

Сьогодні, 22 травня 2024 року, на центральній площі міста Долинська біля пам’ятного знаку – погруддя Тараса Шевченка містяни вшанували пам’ять Великого Кобзаря з нагоди 163-ої річниці його перепоховання на Чернечій горі поблизу Канева.

Світлу пам’ять Великого сина Українського народу вшанували покладанням квітів до погруддя поета, народний аматорський хор ветеранів війни та праці Комунального закладу “Центральний будинок культури Долинської міської ради” (керівник Валерія Доренська) виконав пісню на слова Т. Шевченка “Реве та стогне Дніпр широкий”.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь