Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Національний календар щеплень

Дата: 24.04.2024 11:26
Кількість переглядів: 22

https://www.apteka.ua/wp/wp-content/uploads/2024/04/870780780780870870.jpg

 

ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ

 

  З 24 по 30 квітня 2024 року триває Всесвітній тиждень імунізації. Його мета - нагадати про важливість щеплень для захисту людей, а особливо маленьких дітей,  від інфекційних хвороб.

    Для нашої країни це питання є вкрай важливим, адже рівень охоплення щепленнями в Україні недостатній. Водночас триває війна, яка через часте перебування людей в укриттях з іншими людьми, обмежений доступ до води, тощо наближає інфекційні хвороби до кожного.

    Україна гарантує своїм громадянам щеплення проти 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції (Hib), кору, краснухи й епідемічного паротиту («свинки»). Ці щеплення внесені до Національного календаря, й отримати їх можна безоплатно у сімейного лікаря/педіатра. Крім того, діти у віці від 5 років і дорослі можуть безоплатно вакцинуватися проти COVID-19.

    Всі вакцини, які використовуються в Україні, є безпечними та ефективними. Кожна доза вакцини в календарі щеплень призначена для створення або підтримки захисту від хвороб. Якщо дитина пропускає щеплення або отримує його пізніше – зростає ризик інфікування та серйозного перебігу захворювання.

 Якщо ви пропустили щеплення, не треба розпочинати всю серію вакцинації спочатку. Проте вкрай важливо надолужити пропущені дози якомога швидше – для складання графіку зверніться до лікаря.

    Рекомендовано робити кілька щеплень одночасно — це світова практика, що дозволяє захиститися від кількох захворювань одразу. А застосування багатокомпонентних вакцин зменшує кількість візитів до лікаря, уколів та надає захист від кількох інфекцій одразу.

     Пам’ятайте, кожне щеплення важливе для вашого захисту і захисту тих, кого ви любите!

    Перевірте, чи робили ви щеплення проти дифтерії і правця упродовж останніх 10 років, якщо вам уже виповнилося 26 років. Зверніться до свого сімейного лікаря та надолужте пропущену вакцинацію якомога швидше – це може врятувати вам життя.

  

Долинське відділення Кропивницького РВ ДУ «КОЦКПХ МОЗ»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь