Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Соціально-психологічна робота із кривдниками, які вчинили домашнє насильство.

Дата: 15.03.2024 08:57
Кількість переглядів: 127

Соціально-психологічна робота із кривдниками, які вчинили домашнє насильство.

Фото без опису   Фото без опису

Домашнє насильство відбувається у всіх секторах суспільства, незалежно від релігії, раси, сексуальних уподобань, професійного та освітнього рівня. Особи, які чинять насильство, намагаються одержати владу та контроль над близькими партнерами. Влада набирає вигляду стратегічної образливої тактики (фізична, сексуальна, вербальна, емоційна), що забезпечує посилення контролю. Коли образа переходить межу і перетворюється на насильство, усе може розпочатися з порівняно незначних проявів. Коли насильство повторюється, воно стає все жорстокішим та цілеспрямованішим. Особи, які чинять насильство, не «втрачають контроль», а застосовують насильство для контролювання та одержання влади над жертвою. Домашнє насильство є серйозним порушенням прав людини, що вкорінене в нерівності між чоловіками та жінками й гендерній дискримінації.

11 березня 2024 року для клієнтів пробації, які перебувають на обліку Кропивницького районного сектору №3 філії Центру пробації в Кіровоградській області, та які вчинили кримінальні правопорушення пов’язані із домашнім насильством (ст. 126-1 Кримінального кодексу України), психологом Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Тетяною Островенко, проведено індивідуальні соціально-психологічні консультації, з метою попередження вчинення такими особами в подальшому домашнього насильства та проявів агресії в сім’ях.  

В ході проведеної роботи «кривдники» отримали знання  щодо необхідних кроків для спільного проживання та взаємовідносини із рідними та близькими без насильства, визначення рівня мотивації та критичної оцінки своєї реальності для формування подальшого бачення власного життєвого напрямку та розвитку, мотивовано на здоровий спосіб життя.

Статтею 126-1 Кримінального кодексу України передбачено, що домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи, -

карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

 

Руслан Кулакевич,

Кропивницький районний сектор №3

філії  Центру пробації в Кіровоградській області

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь