Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ПРЕС-РЕЛІЗ № 20 від 06.11.2023 р.

Дата: 06.11.2023 15:47
Кількість переглядів: 160

ПРЕС-РЕЛІЗ № 20 від 06.11.2023 р.

Фото без опису

    З метою роз’яснення та застосування  положень податкового законодавства щодо використання РРО/ПРРО, необхідності та умов застосування розрахункових книжок при продажу товарів в сільській місцевості начальником Долинської ДПІ Оленою ТКАЧЕНКО  06.11.2023 року в приміщені Долинської міської ради проведено робочу зустріч з заступником Долинського міського голови Климчуком Олександром Вікторовичем. Під час зустрічі були підведені підсумки проведених заходів щодо виконання п.п.1.5 п.1 Протоколу наради ДПС України від 04.08.2023 року №8-пк  «Про  взаємодію з органами державної влади, місцевого самоврядування, інститутами громадянського суспільства та бізнес-асоціаціями з питань здійснення реєстрації РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX».

13.09.2023 року , в приміщенні Долинської міської ради, був проведений  семінар з СГД-фізичними особами платниками єдиного податку IIV груп, які зареєстровані та здійснюють господарську діяльність на території сіл Долинської територіальної громади,  щодо застосування РРО/ПРРО. Та  відповідно внесених змін Постановою від 23 грудня 2021 року №1336, за умови роздрібної торгівлі на території села товарами (крім підакцизних) необхідності та умов застосування розрахункових книжок. Відповідальність ФОПів за незастосування РРО/ПРРО та розрахункових квитанцій (РК). На семінарі були присутні 11 СГД.

 

 Питання які розглядалися на семінарі, були:

  • Брати чи не брати РРО?;
  • Кому з ФОПів не потрібен РРО та при яких умовах можливо не встановлювати касовий апарат;
  • Кому необхідно реєструвати та вести КОРО та РК?;
  • Скільки зберігати КОРО та РК?;
  • Звітність ;
  • Відповідальність за незастосування РРО/ПРРО та розрахункових квитанцій (РК).

 

 

 Спільними заходами, після проведеного семінару та роботою міської ради, підприємцями Долинської територіальної громади зареєстровано та використовуються в господарській діяльності РРО / Програмні РРО, книги обліку розрахункових операцій та розрахункові квитанції.

 Олена ТКАЧЕНКО повідомила заступнику Долинського міського голови Олександру КЛИМЧУКУ, що починаючи з  08 серпня по 06 листопада поточного року підприємцями Долинської громади поставлено на облік в Долинській ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області :

  • 15 РРО  тринадцятьма СГД на пятнадцять торгівельні об’єкти;
  • 115 ПРРО девяносто сім СГД на  девяносто семи торгівельних обєктах;
  • 34 СГД – фізичних осіб зареєстрували книги обліку розрахункових операцій (КОРО) та розрахункові квитанції (РК) на сорока трьох торгівельних об’єктах.

Учасники зустрічі домовилися що розпочата робота щодо виконання вимог  Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX припинятися не буде.  Спільними зусиллями через проведення роз’яснювальної роботи Долинською ДПІ та інформацією розміщеної на інформаційному сайті громади для кожного платника податків, будуть надані консультації щодо застосування норм податкового законодавства та здійснення господарської діяльності СГД в правовому полі без застосування штрафних санкцій.

 

 

 

                                                                                                   Долинської ДПІ ГУ ДПС

                                                                у Кіровоградській області             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь