Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Волонтерство у пробації — можливість подарувати щасливе майбутнє

Дата: 17.04.2023 15:40
Кількість переглядів: 108

Волонтерство у пробації — можливість подарувати

щасливе майбутнє

Фото без опису

Волонтерство у пробації — це допомога людям, які оступилися в житті, вчинили злочин, але не становлять загрози для життя і здоров’я інших людей та відбувають покарання в громаді. Ці люди прагнуть позитивних змін і хочуть стати частиною цієї громади, проте мають різноманітні проблеми й потреби, які самостійно не можуть вирішити. 

Волонтери — це не просто люди, які допомагають тим, кому це потрібно, їх сміливо можна назвати змінотворцями. Надаючи підтримку клієнтам пробації, вони дарують їм надію на краще, а в суспільстві вони розвінчують стереотипи та долучаються до забезпечення безпеки. 

Уже тривалий час допомогу людям, які оступилися в житті, вчинили правопорушення і перебувають на обліку Кропивницького районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області, надають  волонтер Олег Дудка, який також є пастором Церкви Повного Євангелія «Путь спасіння», та Тетяна Піхотіна, яка також є психологом КЗ «Долинський міський центр соціальних служб».

Що робить волонтер у пробації? Вибір дуже великий. Це допомога порушникам у навчанні та освоєнні в суспільстві, допомога у працевлаштуванні, підтримка та поради, розвиток навиків комунікації, допомога у подоланні алкогольної та наркотичної залежності, вибір правильних друзів, мотивування до позитивних змін.   

Хто може стати волонтером у пробації? Кожен, хто хоче змінювати світ!

Єдиними вимогами для волонтерства у пробації є досягнення повноліття та відсутність судимості або її погашення. Допомога у пробації може бути різною, вона не обмежується лише кількома пунктами. Обери те, що тобі подобається і в чому ти маєш досвід — тоді волонтерство для тебе буде у задоволення. Не варто хвилюватись, що ти не маєш достатньо досвіду, бо на допомогу завжди прийдуть працівники Центру пробації та інші волонтери. 

Перевагою для волонтера буде освіта у юридичній сфері, психології, соціології чи соціальній роботі. Проте найголовніше — це бажання, а все решта приходить із часом та практикою. 

 

Руслан Кулакевич,
Кропивницький районний сектор № 3

філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь