Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Третій тиждень інформаційної кампанії Держпраці на Кіровоградщині: більше 600 відвідувань роботодавців і близько 300 неоформлених працівників

Дата: 22.07.2022 10:14
Кількість переглядів: 150

Третій тиждень інформаційної кампанії Держпраці на Кіровоградщині: більше 600 відвідувань роботодавців і близько 300 неоформлених працівників

      

Фахівці Держпраці на Кіровоградщині з 1 липня, початку інформаційної кампанії «Виходь на світло», спрямованої на попередження нелегальної праці, провели 605 інформаційних відвідувань підприємств та ФОП і виявили 261 неоформленого працівника.

Інспектори відвідали заклади торгівлі, організації харчування, надання послуг, підприємства легкої промисловості, транспорту та сільськогосподарської галузі.

Під час заходів інформаційної кампанії «Виходь на світло» державні інспектори роз’яснюють, як правильно організовувати трудові відносини під час війни, надають консультації, роз’яснюють переваги легальної праці.

Роботодавців найбільше цікавили питання щодо прийому на роботу та звільнення, працівників – виплати заробітної плати, надання відпусток, тривалості робочого часу тощо.

Також фахівці поінформували, що набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», який дозволяє проведення позапланових перевірок з питань виявлення неоформлених трудових відносин та законності припинення трудових договорів.

За наслідками відвідвідувань з багатьма нелегальними працівниками роботодавці офіційно оформили трудові відносини.

 

Більше про трудові відносини під час війни – на  сайті Держпраці https://cutt.ly/uLmHcli та на інформаційному порталі Служби https://pratsia.in.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь