Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Спалювання сухої трави та сміття у воєнний час прирівнюється до диверсій !

Дата: 24.03.2022 14:33
Кількість переглядів: 206

          З настанням весни жителі нашої громади починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. Часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, побутового  сміття.

      Велике прохання до містян НЕ ПАЛИТИ поля, сухе листя, траву та не опрацьовані ділянки землі, адже спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості військовим та подання світлових сигналів збройним силам Російської Федерації.

Нагадуємо, за самовільне спалювання опалого листя та інших рослинних залишків передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність, а саме: громадянам загрожує від 3 060 до 6 120 гривень штрафу, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 гривень. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 гривень.

 Зокрема, 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на  знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності. В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни. Тож відтепер такі дії розцінюють як кримінальний злочин.

Закликаємо усіх повідомити сусідів, близьких, знайомих про можливі страшні наслідки пожежі. Якщо стали свідками підпалів, повідомляйте поліцію чи місцеву владу. Не мовчіть, не покривайте злочинців! Україна починається з кожного з нас!

Бережіть нашу землю! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь