Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Статус багатодітної сім’ї

Дата: 17.02.2022 09:54
Кількість переглядів: 370

Статус багатодітної сім’ї

Фото без опису

Сім’ям, які виховують трьох і більше дітей, надається статус багатодітної сім’ї. Документом, що підтверджує статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї, а також право на отримання пільг є відповідне посвідчення.

Куди звернутися

 

Для отримання посвідчення батьків та дітей з багатодітної сім’ї необхідно звернутись одному з батьків відповідно до місця реєстрації до відділу соціального захисту населення Долинської міської ради за адресою вул. Соборності України, 50, каб.2.

 

Перелік документів

 

  • Заява одного з батьків.
  • Копія свідоцтв про народження дітей.
  • Копії свідоцтва про шлюб (крім батька або матері, які виховують дітей самостійно).
  • Копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім'я, по-батькові, дату його видачі і місце реєстрації (при наявності паспорта у формі ID-картки додатково подається витяг з ЄДДР про реєстрацію місця проживання).
  • Довідка про склад сім'ї та реєстрацію.
  • Фотокартки (батьків і дітей, старших 6 років) розміром 30х40 мм.
  • Якщо хтось з дітей багатодітної родини навчається у загальноосвітньому, професійно-технічному чи вищому навчальному закладі, то потрібна довідка із освітнього закладу. Це стосується осіб віком від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою навчання.
  • Довідка структурного підрозділу виконавчого органу міської ради про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення не видавалися (у разі реєстрації батьків за різною адресою).
  • У разі переміщення багатодітної сім’ї з тимчасово окупованої території, крім вказаних документів, додатково подається довідка про взяття на облік внутрішньо-переміщеної особи із відміткою про реєстрації їхнього місця проживання.

Строк дії та вартість посвідчення

 

Посвідчення видаються одному з батьків багатодітної сім’ї у 10-денний термін після подання документів. Дітям із багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років. При досягненні 14-річного віку вклеюється нова фотокартка.

Посвідчення видаються безкоштовно. Строк дії посвідчення визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї. У разі втрати посвідчення видається його дублікат.

Пільги для багатодітної сім’ї

 

- 50 % знижка плати за користування житлом у межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні будинку, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю);

- 50 % знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством;

- 50 % знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;

- позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 % від затверджених тарифів.

Зазначені пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу ( у 2022 році – це 3470 грн.).

Діти з багатодітних сімей мають право на такі пільги:

- безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів;

- щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та комунальних закладах охорони здоров’я із залученням необхідних спеціалістів, а також компенсація витрат на зубопротезування;

- першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;

- за наявності посвідчення встановленого зразка, безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів (внутрішньорайонних, внутрішньо- та міжобласних), незалежно від відстані та місця проживання;

- безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь