Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Працівникам, попередженим про майбутнє вивільнення: права та обов’язки. Що необхідно знати?

Дата: 24.01.2022 08:50
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

Працівникам, попередженим про майбутнє вивільнення: права та обов’язки. Що необхідно знати?

 

Одним із напрямків роботи служби зайнятості є здійснення комплексу заходів у розв’язанні проблем, що виникають в ситуації запланованого вивільнення на підприємствах.

Важливість таких заходів полягає у запобіганні негативних наслідків вивільнення у трудовому колективі, знятті соціальної напруги, роз’ясненні працівникам їхніх прав та гарантій відповідно до норм чинного трудового законодавства.

З цією метою заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Долинської районної філії Ольга Мельник разом із завідувачем сектору взаємодії з роботодавцями Долинської районної філії обласного центру зайнятості Мариною Павлячою провели низку інформаційних семінарів для працівників ДП «Дирекція Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд», які підлягають вивільненню у зв’язку зі скороченням штатної чисельності працівників. Наразі на підприємстві заплановане скорочення 238 осіб.

Під час спілкування з присутніми наголошувалось, що всі вивільнені працівники у разі звернення до служби зайнятості в пошуках роботи будуть охоплені активними заходами сприяння зайнятості (працевлаштування, організація професійного навчання, підвищення кваліфікації, громадські та інші роботи тимчасового характеру, отримання одноразової допомоги по безробіттю для відкриття власної справи).

У доповнення завідувач сектору поінформувала присутніх про наявні і перспективні вакансії як на районному, так і на регіональному ринках праці. Також ознайомила з можливостями служби зайнятості щодо отримання вивільнюваними працівниками ваучерів на навчання та іншими послугами, якими можуть скористатися вивільнювані.

«Такий завчасний діалог із майбутніми вивільненими працівниками допоможе вивільнюваним у психологічній адаптації до можливої втрати роботи, спланувати реальні кроки щодо власної зайнятості в найкоротший термін», – повідомила Ольга Мельник.

Чимало запитань, що були озвучені на семінарі, стосувались порядку реєстрації в центрі зайнятості, прав та обов’язків шукачів роботи, умов призначення матеріального забезпечення та ін.

Фахівці районної філії відповіли на всі запитання присутніх, а також переконливо аргументували, що після звільнення з роботи життя не закінчується та усі труднощі можна подолати, і допоможе в цьому державна служба зайнятості.

 

 

М. Павляча, завідувач сектору взаємодії з роботодавцями відділу надання соціальних послуг Долинської районної філії обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь