Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ!

Дата: 17.12.2021 13:30
Кількість переглядів: 336

 

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ!

Повідомлення про  зміни в тарифній політиці на послуги  централізованого водопостачання та централізоване водовідведення

  для споживачів Долинської територіальної громади

 

03.12.2021 року державним підприємством «Дирекція КГЗКОР» були передані Долинській територіальній громаді у комунальну власність об’єкти водопостачання, водовідведення та інженерні споруди, що здійснювали та подавали споживачам  житлових мікрорайонів міста послуги з  виробництва питної води та очистки стоків.

На виконання пункту 2 статті 12 Закону України «Про ціни та ціноутворення» від 21 червня 2012 року № 5007-VI, з метою дотримання самоокупності суб’єктів природних монополій, досягнення рівня економічно обґрунтованих витрат на виробництво послуг, встановленого статтею 9 Закону України «Про природні монополії» від 20 квітня 2000 року № 1682-ІІІ та пунктом 3 статті 3 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», на виконання вимог щодо інформування споживачів послуг про зміни тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення,  КП «Координаційний Центр» доводить до відома споживачів послуг інформацію про розмір економічно - обґрунтованих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для споживачів міста Долинська.

Рішенням виконавчого комітету Долинської міської ради  від 29.10.2021 року  № 279 встановлені  для споживачів Долинської територіальної громади  єдині тарифи на послуги

централізованого водопостачання та централізоване водовідведення.

 

При передачі  Комунальному підприємству «Координаційний Центр» виробництва послуг водопостачання та водовідведення (від мереж ДП «Дирекція КГЗКОР»), встановлені тарифи не відповідають фактичним витратам на виробництво послуг з водопостачання та водовідведення.

У зв’язку з цим, з метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення (розрахунку)  тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення до економічно обґрунтованого рівня.

Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» від 01.06.2011 р. № 869 .

Для населення тариф на послугу з водопостачання залишається незмінним, різницю між собівартістю послуги для підприємства та ціною для населення компенсуватиме міська рада за рахунок бюджету громади.

 

Для споживачів послуг водопостачання

Економічно обгрунтований тариф (з ПДВ) грн./ м2, затверджений рішенням виконавчого комітету  від 29.10. 2021 №279

Розмір відшкодування різниці в тарифах з міського бюджету

грн./ м2

Розмір тарифів для сплати, з врахуванням  відшкокування різниці,

грн. /м2

Економічно обгрунтований тариф, з урахуванням передачі об’єктів КГЗКОРу (з ПДВ) грн. /м2

Розмір відшкодування різниці в тарифах з міського бюджету

 грн./ м2

Розмір  тарифів до сплати, запропонований для встановлення на 2022 рік. , з врахуванням відшкодування  різниці,

грн. /м2,

-населення

32,82

8,00

24,82

41,20

16,38

24,82

  • інші, бюджет

45,71

-

45,71

47,38

-

47,38

 

 

 

 

 

 

 

Для споживачів послуг водовідведення

 

 

 

 

 

 

-населення

13,06

-

13,06

22,37

-

22,37

-інші, бюджет

18,19

-

18,09

25,72

-

25,72

 

Зазначені тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення заплановано ввести в дію з 01 січня  2022 року.

 

Зауваження та пропозиції фізичних та юридичних осіб щодо зміни тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення просимо надавати у письмовій формі протягом 10 календарних днів з дня повідомлення споживачів щодо наміру зміни тарифів за адресою: 28500 м. Долинська, вул. Нова, 80-А, або на електрону адресу e-mail: dkp_centr@ukr.net (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів»).

 

Адміністрація КП  «Координаційний Центр»

РОЗРАХУНОК ТАРИФІВ НА 2022 РІК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь