Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

На території Долинської міської територіальної громади працює робоча група з обстеження ринків, закладів торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування населення

Дата: 01.07.2021 14:36
Кількість переглядів: 629

Рішенням виконавчого комітету Долинської міської ради від 28 травня 2021 року №144 утворено робочу групу з обстеження ринків, закладів торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування населення та затверджено її склад.

З метою виявлення та ліквідації місць стихійної торгівлі 29 червня 2021 року робочою групою здійснено рейд-обстеження на території м. Долинська, в ході якого виявлено місця несанкціонованої торгівлі продуктами харчування біля магазину «Тема», «Копілка» та «Барва».

З порушниками, які здійснювали торгівлю у недозволених для цього місцях, а також з населенням проведено роз’яснювальну роботу.

Долинська міська рада попереджає, що стихійна торгівля є потенційно небезпечною для споживача. Особливо викликає занепокоєння торгівля харчовою продукцією тваринного походження в літній період, у часи спеки. Дана продукція не піддана ветеринарно-санітарній експертизі, можливі як харчові отруєння людей так і зараження їх хворобами, що передаються від тварин до людей через продукти харчування. Позиватися ж до суду за шкоду, заподіяну здоров’ю, підстав не буде – відповідача немає. Найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продуктів харчування у невстановлених місцях.

Статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за торгівлю в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – штраф від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Рейди з виявлення та припинення несанкціонованої торгівлі у невстановлених місцях триватимуть й надалі, у разі продовження здійснення торгівлі у невстановлених місцях порушників буде притягнуто до відповідальності згідно ст..160 КУпАП.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь