Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Професійне самовизначення учнів: співпраця служби зайнятості з вчителями Долинщини

Дата: 20.04.2021 10:34
Кількість переглядів: 241

Днями фахівці Долинської районної філії обласного центру зайнятості провели для педагогічних працівників КЗ «Молодіжненський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Долинської міської ради» вебінар з питань організації профорієнтаційної роботи.

Провідна роль у професійній орієнтації школярів належить класному керівнику, який, упродовж тривалого часу, спостерігає за учнями свого класу, вивчає їхні індивідуальні особливості, інтереси, здібності й нахили, контактує з батьками, що дає змогу організувати профорієнтаційну роботу на належному рівні. Саме тому на захід були запрошені класні керівники випускних класів.

Під час вебінару було обговорено питання професійного самовизначення старшокласників, розглянуто сучасні підходи щодо вибору професії, планування професійної кар’єри протягом життя, комплекс соціальних послуг у сфері профорієнтації, які надає державна служба зайнятості.

«Ми з вами маємо докласти максимум зусиль, аби сформувати в учнів активну профорієнтаційну позицію, що відповідає суб’єктивним і об’єктивним умовам вільного та свідомого самовизначення особистості, – зауважила фахівчиня з питань зайнятості Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Світлана Щербіна. – адже те, наскільки успішним буде професійне самовизначення, настільки самодостатньою буде особистість на життєвому шляху».

Захід пройшов у форматі живого спілкування. З педагогами було узгоджено шляхи подальшої співпраці з питань професійного самовизначення учнів.

«Профорієнтаційна робота з учнями – один з головних напрямків виховної роботи, яка спрямована на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. Це виховання майбутніх професіоналів – громадян нашої країни, які будуть будувати її майбутнє. Тому, спільна робота служби зайнятості та педагогічного складу нашої школи у напрямку організації профорієнтації повинна тривати системно», – наголосила наприкінці вебінару заступник директора КЗ «Молодіжненський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Долинської міської ради» Ірина Музиченко.

 

Світлана Щербіна, фахівчиня з питань зайнятості Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь