Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Фізичні особи – підприємці платники єдиного податку ІІ-IV груп з 1 січня 2022 року зобов’язані використовувати РРО

Дата: 04.01.2022 13:40
Кількість переглядів: 464

Фізичні особи – підприємці платники єдиного податку ІІ-IV груп з 1 січня 2022 року зобов’язані використовувати РРО

Фото без опису

 Звертаємо увагу, що з 01.01.2022 набрали чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, згідно з якими фізичні особи – підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ – ІV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО) для здійснення розрахункових операцій.

На офіційному сайті Державної податкової служби розміщено роз’яснення для суб’єктів господарювання та громадян чинних норм законодавства щодо застосування РРО (ПРРО).

Для спрощення процесу реєстрації розрахункових операцій рекомендовано використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .

Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали тощо.

Також у банері наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/, та https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/), відео уроки щодо реєстрації ПРРО та відео інструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців розміщені за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/.

Відео уроки щодо формування електронної печатки для ПРРО розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/elektronni-dovirchi-poslugi/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь