Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Ярмарки вакансій:  роботодавцям – підбір працівників, безробітним - підходяща робота

Дата: 08.12.2021 15:48
Кількість переглядів: 344

Ярмарки вакансій:  роботодавцям – підбір працівників, безробітним - підходяща робота

Фото без опису

Ефективним шляхом мобільного вирішення кадрових питань роботодавців, а також надання  допомоги безробітним у підборі підходящої роботи є проведення ярмарків та міні-ярмарків вакансій.

Для початку необхідно зрозуміти, що таке ярмарки вакансії? Це спеціалізовані заходи, де роботодавці мають можливість зустрітися з шукачами роботи, презентувати свої компанії та вільні робочі місця, вакансії.

Для безробітних громадян такий захід це чудова нагода ознайомитися з підприємствами, які пропонують роботу, з  перших вуст, отримати інформацію про наявність вільних робочих місць. Це можливість особисто презентувати себе роботодавцю, детально  дізнатися про характер та особливості роботи, яку пропонує роботодавець, розмір заробітної плати, соціальні гарантії працівників.

Крім того, отримати відповіді на інші запитання, що пов'язані з працевлаштуванням, а також пройти співбесіду задля остаточного визначення питання власної зайнятості.

Саме спілкування «віч-на-віч» може стати вирішальним фактором під час пошуку нового місця роботи чи працівника.

Тож не зволікайте. Шукаєте роботу чи працівника – Вам до служби зайнятості, яка сприяє максимальному поєднанню інтересів шукачів роботи та роботодавців: сприяння роботодавцям у вирішенні кадрових проблем, а громадянам, які шукають роботу, у працевлаштуванні.

 

Як підготуватися шукачам роботи до ярмарку вакансій?

Якщо Ви шукаєте роботу і Вам запропонували взяти участь у ярмарку вакансій, що організовує служба зайнятості, слід до нього підготуватися, аби результат Вас задовольнив.

1. Перед відвідуванням заходу дізнайтеся, які конкретно підприємства беруть участь у ньому. Подумайте, які з них Вам цікаві для професійної реалізації. Попередньо зберіть інформацію про підприємства, їх спеціалізацію та розвиток, керівництво, проекти та інше. Це справить на роботодавця позитивне враження.

2. Підготуйте якісне резюме, зробіть достатню кількість копій. Якщо у Вашому списку кілька підприємств, складіть резюме окремо для кожного, яке б відображало Ваші переваги перед іншими кандидатами у кожному конкретному випадку.

3. Продумайте невелику самопрезентацію до резюме. Пам`ятайте, що на ярмарку буде багато людей, і часу на свою презентацію буде мало. Презентація повинна включати: ім`я, місце навчання, досвід роботи, додаткову освіту (мови, курси, знання комп`ютерних програм, керування автомобілем). Наприкінці обов`язково розкажіть, чим Вас зацікавила вакансія, і чому Ви хочете працювати саме на цьому підприємстві. Питання, які ви хотіли б поставити представнику потенційного роботодавця, також краще продумати заздалегідь.

4.  Візьміть з собою ручку і блокнот для запису важливої інформації та контактів.

5. Не забудьте про зовнішній вигляд: Вам потрібно залишити позитивне перше враження.

6. Не варто йти на ярмарок з друзями: це буде відволікати Вас від головної мети.

7. Хочете виглядати професіоналом? Не ставте незрозумілих запитань, наприклад, про діяльність компанії (Ви повинні це знати заздалегідь).

8. Беріть участь у майстер-класах, тренінгах і ділових іграх. Це дасть Вам можливість дізнатися багато нового та корисного.

Тож бажаємо успіху у Вашому професійному майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь