Долинська міська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

У Долинській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для учнівської молоді, яка перебуває на обліку в районному секторі філії Державної установи «Центр пробації», відбувся груповий профінформаційний захід

Дата: 01.06.2021 15:40
Кількість переглядів: 210

Сьогодні, 01 червня, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, у Долинській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для учнівської молоді, яка перебуває на обліку в районному секторі філії Державної установи «Центр пробації», відбувся груповий профінформаційний захід, що орієнтований на допомогу у визначенні професійного шляху.

Захід організований з ініціативи Державної установи «Центр пробації». До його проведення долучилися начальник служби у справах дітей Долинської міської ради Зоя Малолєтко та начальник відділу Долинського бюро правової допомоги Сергій Кравчина.

Фахівчиня районної філії Світлана Щербіна ознайомила присутніх з сучасними професіями та професіями майбутнього, а також основними передумовами успішної кар’єри.

Цікавою для неповнолітніх була презентація профдіагностичного комплексу «Веббазована платформа для профорієнтаційного онлайн-консультування «Моя професія: консультаційна мережа». Присутні ознайомилися з можливостями платформи, які допоможуть їм в онлайн-форматі, без відвідування центру зайнятості, зробити важливий вибір щодо майбутньої професійної діяльності. Крім того, старшокласники отримали поради, що допоможуть їм уникнути помилок і розчарувань при виборі професії, розглянули плюси та мінуси певних професій.

Про право неповнолітніх на отримання безоплатної правової допомоги та основні права неповнолітніх, які мають наміри працювати, поінформував Сергій Кравчина. Особливу увагу юрист звернув на положення чинного законодавства, які регулюють особливості використання праці неповнолітніх. Також начальник відділу Долинського бюро правової допомоги ознайомив присутніх з основними пільгами, які надаються чинним законодавством неповнолітнім щодо робочого часу, часу на відпочинок та оплати праці.

У свою чергу, Зоя Малолєтко поінформувала присутніх про те, чим займається служба у справах дітей, які питання вона вирішує, та у яких випадках слід до неї звертатися. «Для того, аби успішно пройти реінтеграцію у буденне життя, у першу чергу, необхідно мати самостійне та щире прагнення стати гідним правослухняним громадянином, підтримувати та розвивати соціально корисні зв’язки з однолітками. Та найголовніше − сприяти остаточному розриву зв’язків з асоціальним злочинним середовищем. Лише за такої умови можна досягти успіху у житті, у тому числі й професійному», – наголосила З. Малолєтко.

Насамкінець, кожен з учасників заходу отримав кваліфіковані відповіді на всі питання, які їх хвилювали.

Слід наголосити, що проведення подібних інформаційних заходів для клієнтів пробації допомагає у розв’язанні їхніх проблем та запобіганні вчинення ними повторних правопорушень.

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь